Administrar

Sobre el llibre «Memorias de un anarquista en prisión», d’Alexander Berkman

estelnegre | 01 Juliol, 2007 06:11

Sobre el llibre «Memorias de un anarquista en prisión», d’Alexander Berkman

Berkman

Alexander Berkman

Memorias de un anarquista en prisión

Traducció al castellà d’Albert Fuentes

Melusina. Barcelona, 2007

Alexander Berkman (Lituània, 1870 – Niça, 1936) va gaudir d’una educació exquisida a Sant Petersburg, gràcies al fet d’haver nascut en una família rica. El 1888 va emigrar als EUA en plena febre revolucionària. Aquest volum és una autobiografia que navega entre l’estil memorialista del clàssic de Dumas El comte de Montecristo i les tècniques de narració cinematogràfica. L’autor ens explica amb detall l’atemptat que va fer contra un magnat nord-americà i el seu posterior pas per la presó. Així podem saber els patiments i conflictes d’Alexander Berkman, un dels teòrics de l’anarquisme més destacats, que va ser parella sentimental de la també anarquista Emma Goldman, considerada per la premsa nord-americana de l’època com «la dona més perillosa del món».

www.melusina.com

Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS