Administrar

ButlletÝ Estel Negre, 175 (abril 2007)

estelnegre | 30 Abril, 2007 20:18

Butlletí Estel Negre, 175 (abril 2007)

Butlletí 175

- 05 de maig: Concert Pro Jornades Llibertàries (S'Arrual Jazz Mort, Riki López vs Daniel Higiénico i Circ Bover)

- 07 de maig: Makhno, la revolució desconeguda (Ignasi de Llorens)

- 08 de maig: La memòria en moviment (Maria Antònia Oliver, Margalida Capellà i Equip d'arqueologia forense de la UAB)

- 09 de maig: Cuba, de la revolució al totalitarisme (Jorge Masetti i Canek Sánchez Guevara)

- 10 de maig: El "camelo" de la Transició (David Castillo)

- 11 de maig: El planeta Terra: compte enrere (Joan Buades, Jesús Duque, Ivan Murray i Margalida Ramis)

- 12 de maig: Festa XX aniversari de l'Ateneu Llibertari Estel Negre (Dj: Txxxus Troll, Co·lectiu Funkaló i Doctor Magneto)

Ateneu Llibertari Estel Negre

Nou atac feixista al Bosc de la Mem˛ria (CalviÓ)

estelnegre | 29 Abril, 2007 04:19

Nou atac feixista al Bosc de la Memòria (Calvià)
Nou atac feixista al Bosc de la Memòria (Calvià): han tatxat amb esprai de color negre els noms de 20 víctimes assassinades pel franquisme. 

Nou atac feixista al Bosc de la Memòria (Calvià)

Nou atac feixista al Bosc de la Memòria (Calvià)

Ateneu Llibertari Estel Negre

XI Jornades LlibertÓries [XX aniversari de lĺAteneu Llibertari Estel Negre] (del 5 al 12 de maig de 2007)

estelnegre | 28 Abril, 2007 05:41

XI Jornades Llibertàries [XX aniversari de l’Ateneu Llibertari Estel Negre] (del 5 al 12 de maig de 2007)

Enguany juntament amb les XI Jornades Llibertàries celebrarem el XX aniversari de l’Ateneu Llibertari Estel Negre.

La setmana vinent ja us informarem més acuradament del contingut d’aquestes jornades, però aquí en teniu els cartells (que els podeu descarregar en pdf i penjar on vulgueu) i així us podeu fer una idea...

No cal dir que comptem amb tots vosaltres...

Cartell Max

Cartell Jornades

Cartell concert

Ateneu Llibertari Estel Negre

Plataformes ciutadanes i el GOB organitzen un acte ciutadÓ a Manacor amb el lema Salvem Mallorca (01-05-07)

estelnegre | 28 Abril, 2007 04:59

Plataformes ciutadanes i el GOB organitzen un acte ciutadà a Manacor amb el lema Salvem Mallorca (01-05-07)

Dimarts dia 1 de maig al Teatre Municipal de Manacor

Salvem Mallorca

Per al proper dimarts dia 1 de Maig les Plataformes Ciutadanes i el GOB organitzen un acte cívic al Teatre Municipal de Manacor. Aquest acte tendra un caràcter reivindicatiu, i alhora lúdic i cultural.

Ja al mes de desembre al Teatre del Mar i al mes de febrer d’enguany (a l’auditori de La Salle de Palma) se dugueren a terme diverses activitats de la Plataforma Salvem Mallorca.

El format triat per aquest dia inclourà actuacions musicals, projeccions d’audiovisuals, actuacions teatrals, així com a diverses discursos de les Plataformes i el GOB. Aquesta activitat s’emmarca dins de la campanya que les distintes Plataformes duen a terme en defensa del

territori i el medi ambient.

Dins del programa de l’acte hi haurà, entre d’altres, el següent:

- Diverses projeccions d’audiovisuals de Miquel Àngel Dora

- Lectura de poemes i monòlegs a càrrec de Joan Gomila

- Intervencions de distintes plataformes ciutadanes de la comarca

- Actuacions musicals de Toni Nicolau

- Intervenció d’un membre de la Plataforma Salvem Mallorca.

***

Tres anys i mig d’activitats en defensa del medi ambient

Aquests darrers anys s’han caracteritzant pels nombroses projectes agressius cap al nostre territori i el medi ambient, entre els quals cap recordar la construcció d’autopistes, la construcció de grans equipaments, urbanitzacions, pedreres, camps de golf, etc. Al mateix temps s’ha produït un procés de desprotecció d’una sèrie d’espais naturals, tant a Mallorca com a Eivissa.

Aquestes agressions han tengut una important resposta ciutadana, que s’ha traduït amb la creació de Plataformes Ciutadanes i especialment de la plataforma Salvem Mallorca.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

ICV diu que se sent atacada pels grups pro N˙ria P˛rtulas

estelnegre | 27 Abril, 2007 08:39

ICV diu que se sent atacada pels grups pro Núria Pòrtulas

ICV denuncia ataques de los grupos de apoyo a Pòrtulas

11 sedes del partido han sufrido agresiones

Llibertat Núria!

La detención hace casi dos meses de una joven de 26 años, Núria Pòrtulas, por sospechas acerca de conexiones con grupos anarquistas violentos, se está convirtiendo en un problema para Iniciativa Verds, el partido presidido por el consejero de Interior, Joan Saura. El secretario general de ICV, Jordi Guillot, denunció ayer que los grupos de apoyo a Pòrtulas han saboteado ocho actos públicos del partido en las últimas semanas y han atacado 11 de sus sedes.

Los ataq ues a las sedes de ICV en los barrios de Horta, Gràcia, Guinardó, Sant Andreu, Nou Barris y Eixample de Barcelona y en las de Girona, Cornellà, L'Hospitalet, Lleida y Terrassa han consistido en reventar cerrojos, sellarlos con silicona, pintadas, roturas de cristales. El último saboteo de un acto público se produjo ayer mismo, en la Universidad Autónoma, donde debían hablar la diputada Carme García y el concejal de Barcelona Ricard Gomà. Este último boicoteo llevó a la dirección de ICV a emitir un comunicado en el que denuncia esta "injusta persecución" como un ataque a la libertad de expresión y a solicitar a todos los demás partidos que se solidaricen con ICV y condenen esta campaña.

Guillot explicó en una conferencia de prensa que la dirección de ICV se ha puesto en contacto con los grupos que apoyan a Pòrtulas para explicarles que en una sociedad democràtica la policía y los jueces no actúan a las órdenes de los partidos y que ICV no tiene nada que ver con la detención de la joven, por mucho que el consejero de Interior pertenezca a él. Deseó una "resolución justa, rápida y clara" del caso protagonizado por la joven anarquista, que está en prisión preventiva desde el 9 de febrero, y recomendó a quien quiera manifestarse por esta causa a que lo haga "ante la Audiencia Nacional".

E. C. (Barcelona)

(El País, 27-04-07)

Ateneu Llibertari Estel Negre

 

 

Xerrada źFrancesc SÓbat i el Centre dĺEstudis Llibertaris, una alternativa cultural de CNT╗ [Jornades Anarcosindicalistes 2007] (27-04-07)

estelnegre | 26 Abril, 2007 07:29

Xerrada «Francesc Sàbat i el Centre d’Estudis Llibertaris, una alternativa cultural de CNT» [Jornades Anarcosindicalistes 2007] (27-04-07)

Jornades Anarcosindicalistes 2007

Divendres 27 d'abril a les 20.00 hores al local de CNT (Palma)

Xerrada «Francesc Sàbat i el Centre d’Estudis Llibertaris, una alternativa cultural de CNT»

Francesc Sàbat

Just Casas Soriano, secretari general del Sindicat a Terrassa, ens narrarà la biografia de Francesc Sàbat i farà la presentació del Centre de Formació i Estudis  Anarcosindicalistes.

Més informació sobre les Jornades Anarcosindicalistes 2007

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2on (Ciutat)

971 726 461

Ateneu Llibertari Estel Negre

źLlavor dispersa╗, per Gabriel Florit

estelnegre | 25 Abril, 2007 16:11

«Llavor dispersa», per Gabriel Florit

"Dios los cria y ellos se juntan"

Exactament aquest és el nom d'un grup d'activistes culturals amb seu a la Societat Recreativa de Felanitx, de diferents llocs de naixement i residència (d'aquí la «Llavor dispersa» com s'anomenen), sobretot manacorins i felanitxers, que ja són ganes de tenir seny i comportar-se, i jo sé per què ho dic, Antoni Pellisser tallant l'oratge, a més d'organitzar amb freqüència regular cinefòrums, conferències de temàtiques diverses, pensaren que era una bona idea convocar-nos per parlar d'allò que un moment donat de la història de l'Estat Espanyol, vengué a anomenar-se la Transició, més que res per la tendència dels humans a donar un nom concret a totes les coses (i quan tenen nom ja tenen propietari, sempre s'ha dit, enfila aquesta).

La cosa havia de tenir, més o manco, la formalitat d'una taula redona, i així es va fer. Va oficiar de moderador n'Antoni Tugores, el manacorí amic des de molt antic, des dels anys en què als dos no ens quedava més remei que ser prims de barra, i els ponents vàrem ser en Miquel Riera, exbatle felanitxer; en Josep Vilches, l'exponent d'aquella esquerra mallorquina de tantes lluites quasi guanyades (quasi perdudes?); el professor Sebastià Serra, i jo mateix, també ex de tantes coses que més val no enumerar-les. Ni anomenar-les. Així mateix s'omplí la saleta d'actes, i la vetllada transcorregué en un tec i no-res, que ja era hora d'acabar-la i pareixia que just havia començat, em semblà molt curta, el que sempre és simptomàtic que els companys ponents primer, i després el públic amb les seves encertades intervencions i afuades preguntes, m'engrescaren d'allò més, cosa que, darrerament, no cregueu que resulti cosa fàcil. I bé, tot plegat vaig quedar amb la mateixa sensació que ja tenia abans de començar l'acte: que la transició la férem perquè ens la deixaren fer, perquè ens empassolàrem tots els calàpets que el franquisme i la gran dreta espanyola, el personal armat i l'estament religiós varen voler. Transició que començà a caminar un peu davant l'altre degut a les llagues de la gangrena de la mateixa podridura franquista, després de la mort del dictador l'any 1975, que malgrat encara esperonegés forta i feixuga, deixava encletxes que foren aprofitades oportunament pels moviments socials, sindicals, sobretot Comissions Obreres. I que, com a conseqüència de tot plegat, s'infantà una Constitució bifa, coartada, monàrquica, esmorrellada, i en molts de caires, injusta. Però és el que hi havia, aferra-t'hi i fes-te envant.

I em vaig haver d'engospar preguntes de part d'un personal jove d'anys, que jo mateix ja m'havia formulat infinitat de vegades, llavonses i sempre: vàrem fer tot el que poguérem, aquell moment? S'hagués pogut fer millor, tot plegat? A la vista de la situació actual de la democràcia espanyola, amb tantes garseses evidents, sobretot a dubtosos caires de l'estament judicial, i moltes altres esbiaixades, no tenim la sensació que ens han donat pel sac i hem hagut de pagar els beures? On començava la nostra voluntat i acabava la nostra possibilitat real?, com demanà el poeta Albert Herranz. Interrogants que, de tant de ferro com tenien, esmussaven com rapinyar la calç de la paret. Però el plom fos de la vetllada, que em regalimà pel cap a mitjanit de tornada a casa, va ser el contingut de la intervenció del cap de llista del BLOC a Felanitx, en Nicolau Barceló, en el sentit de constatar a rotlo que, aleshores, els anys setanta, nosaltres havíem patit durament la repressió política, intel·lectual, moltes vegades física també, d'acord, però que no havíem de perdre de vista la por a la repressió ferotge existent a l'actualitat: l'econòmica, la gran dificultat aquí, a Mallorca, de fer llistes electorals d'esquerres, de trobar feina si no t'alinees allà on toca, les oposicions més difícils si no et situes oportunament... Em va esclafar, pansir com una figa seca. Terrible.

Gabriel Florit

(Diari de Balears, 25-04-07)

Ateneu Llibertari Estel Negre

źV de Vendetta╗, de James McTeigue, tercera sessiˇ del Cicle de cinema de combat social (26-04-07)

estelnegre | 25 Abril, 2007 13:15

«V de Vendetta», de James McTeigue, tercera sessió del Cicle de cinema de combat social (26-04-07)

El pròxim dijous 26 d'abril segueix el Cicle de cinema de combat social que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

V de Vendetta

James McTeigue

V de Vendetta (2005)

En un futur no molt llunyà, el Regne Unit és un país totalitari. Una jove, Evey, és rescatada en ple carrer per un misteriós emmascarat només conegut com V. Aquest personatge passava per allà perquè aquella nit és una data molt especial... i a partir d'aquell moment, l'aparició d'aquesta figura carismàtica revolucionarà la situació contra el govern feixista dirigit amb mà de ferro per «el líder».

Esperem doncs la teva assistència i la teva ajuda a l'hora de difondre entre qui estimis oportú aquestes activitats.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

CNT-AIT Palma

Palau Reial, 9, 2on (Ciutat)

971 726 461

Ateneu Llibertari Estel Negre

Margalida Bover, exn˙via de Puig Antich, figura en les llistes del P$OE de Capdepera

estelnegre | 25 Abril, 2007 06:53

Margalida Bover, exnúvia de Puig Antich, figura en les llistes del P$OE de Capdepera

Margalida Bover i Vadell

Margalida Bover i Vadell, coneguda per ser l’última núvia de l’anarquista català Salvador Puig Antich abans que aquest fos assassinat pel règim franquista a l’any 1974, figura en les llistes electorals del P$OE de Capdepera al lloc número quatre, una posició que no en garanteix l’ingrés a l’Ajuntament tenint en compte que els sociates disposen només de dos regidors actualment.

No sé on ets, Margalida,

però el cant, si t'arriba,

pren-lo com un bes.

Crida el nom

del teu amant,

bandera negra al cor

Joan Isaac: A Margalida

Ateneu Llibertari Estel Negre

Solidaritat amb lĺUngdomshuset a Barcelona

estelnegre | 25 Abril, 2007 04:46

Solidaritat amb l’Ungdomshuset a Barcelona

Demolició de l'«Ungdomshuset» (05-03-07)

El consolat danès de Barcelona ha estat atacat en solidaritat amb l’Ungdomshuset i la gent presa per resistir-se al seu desallotjament  

El 24 d'abril, un grup d'activistes han portat a terme una acció de solidaritat amb la lluita de l’Ungdomshuset. 

El grup ha entrat al consolat danès, a la quarta planta d'un edifici comercial del centre de Barcelona.

Un gran missatge que deia «Ungdomshuset: no oblidem» ha estat pintat a la paret, i s'han llançat bombes de pintura a les parets, a terra i a les prestatgeries que contenien arxivadors i documents.

S'han llançat pamflets per tota l'oficina i tant l'escut de Dinamarca com les fotos del rei i la reina d'aquest país han estat ratllades amb el nombre 69, número del carrer on es trobava l'edifici okupat i emblema del col·lectiu.

Quan ha arribat la policia el grup ja havia pogut marxat i s’havia dispersat sense problemes; no hi ha hagut identificacions ni detencions.

Aquesta acció ha estat fruit d'una promesa segons la qual si l’Ungdomshuset era desallotjat i la gent presa no era posada en llibertat, hauria conseqüències.

La lluita pels espais autònoms continua, aquí i a tot arreu, perquè la solidaritat no té fronteres.

Ateneu Llibertari Estel Negre

1 2 3 4  SegŘent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS