Administrar

«A las cinco de la tarde», de Samira Makhmalbaf, tercera pel·lícula del Cicle de Cinema feminista (22-03-07)

estelnegre | 21 Març, 2007 11:34

«A las cinco de la tarde», de Samira Makhmalbaf, tercera pel·lícula del Cicle de Cinema feminista (22-03-07)

El pròxim dijouss 22 de març continua el Cicle de Cinema Feminista que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat. Aportem a continuació una petita sinopsi de la primera pel·lícula:

Un film de Samira Makhmalbat

Samira Makhmalbaf

A las cinco de la tarde (2003)

Després de la caiguda del règim talibà a l'Afganistan, es van reobrir les escoles per a les dones. Una en pretén dedicar-se a la política i fins i tot arribar a ser algun dia presidenta de la República. Però el burka, les tradicions i el règim masclista continuen profundament ancorats en la vida social del país….

Esperem doncs la teva assistència i la teva ajuda a l'hora de difondre entre qui estimis oportú aquestes activitats.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2on (Ciutat)

971 726 461

Ateneu Llibertari Estel Negre

El Tribunal Suprem rebutja noves proves en el «cas Puig Antich»

estelnegre | 21 Març, 2007 04:57

El Tribunal Suprem rebutja noves proves en el «cas Puig Antich»

Salvador Puig Antich

Quatre jutges diuen que ja tenen informació per resoldre si accepten la revisió del judici

Un altre magistrat era partidari d'investigar les alteracions de l'autòpsia del policia

Inútils i innecessàries. Quatre jutges de la sala militar del Tribunal Suprem es van negar ahir a practicar noves proves presentades per la família de l'anarquista Salvador Puig Antich executat el 1974, acusat de la mort d'un policia en un tiroteig, per considerar que la sala "està en condicions de pronunciar-se sense més dilacions sobre l'autorització o no" del recurs de revisió del cas. El magistrat José Luis Calvo Cabello es va oposar a aquesta decisió i es va mostrar partidari d'investigar les alteracions aparegudes en l'autòpsia que se li va practicar al cos del policia Francisco Anguas.

La família del jove anarquista va sol·licitar als jutges que escoltessin el testimoni de Francesc de Paula, que va ser codefensor de Puig Antich. Aquest li va explicar els fets com "un forcejament tumultuari en un espai reduït on es van produir trets de diverses armes i en què mai va tenir intenció de matar a ningú". Per als jutges, aquest testimoni coincideix "substancialment" amb el que va dir Puig Antich "tant en el sumari com en el judici oral". Per tant, per al tribunal aquesta prova "és innecessària".

Les negatives

Els jutges també es neguen a ampliar la prova pericial per determinar qui i en quin moment va afegir a màquina i a mà en l'informe de l'autòpsia del policia que "els tres trets poden correspondre al mateix tipus de projectil".

El magistrat Calvo considera que és necessari aclarir quan van ser incorporades aquestes paraules al text, ja que es van aprofitar algunes lletres de les paraules "mecanografiades per escriure sobre aquestes (a)rriba, (a)bajo i des(cendente)". Per a aquest jutge, és necessari saber si aquestes incorporacions van ser fetes per "algun dels firmants de l'informe de l'autòpsia" o "en un moment clarament posterior".

Els jutges també es neguen a conèixer l'opinió de la resta de les parts sobre el testimoni de Joaquín Latorre, que el setembre de 1973 era metge resident a l'hospital Clínic de Barcelona, i que va ajudar el doctor Ramón Barjau en l'autòpsia del policia. Aquest facultatiu va declarar que el cadàver d'Anguas presentava almenys cinc impactes de bala i que ignorava per què a l'autòpsia en figuraven tres.

La justificació

No obstant, per a Calvo Cabello les declaracions d'aquests facultatius justifiquen l'ampliació de la prova pericial per determinar amb certesa "la fiabilitat de l'informe de l'autòpsia". Aquest magistrat sosté que la pràctica de les proves sol·licitades per la família de Puig Antich és necessària per "corregir l'error --generador d'injustícia-- que potser va cometre el tribunal jutjador precisament per no poder valorar" aquests fets.

No obstant, per als altres jutges, no és necessari practicar més proves, ja que "després de gairebé dos anys d'actuacions exhaustives buscant en tot moment la veritat dels fets", no és necessari esperar més per decidir si s'autoritza la revisió de la condemna de l'anarquista.

Margarita Batallas (Madrid)

(El Periódico de Catalunya, 21-03-07)

***

El TS rebutja l'estudi a fons d'una prova del cas Puig Antich

El Suprem veu «evident» l'alteració de l'autòpsia però nega una pericial

La sala militar del Tribunal Suprem ha rebutjat examinar a fons la nova prova proposada pels advocats de la família Puig Antich en el procés de revisió del consell de guerra que va acabar amb l'execució del jove llibertari. La prova consistia en una pericial sobre el document original de l'autòpsia del policia mort durant la detenció de Puig Antich per demostrar que aquesta s'havia manipulat.

El tribunal afirma que els afegits al document de l'autòpsia resulten "evidents", que la sala ja ho ha percebut i que està en condicions de valorar-ho quan entri en el fons del tema.

En contra de la postura majoritària de la sala s'ha manifestat el magistrat Luis Calvo Cabello, que en un vot particular va fer constar la necessitat d'investigar en quin moment es va manipular l'autòpsia. El magistrat afirma que aquest no és un fet "intranscendent". La sala també ha rebutjat escoltar la declaració de l'advocat Francesc Caminal. Sí que s'ha acceptat incorporar els retalls de premsa de l'època aportats pels advocats.

Després d'aquesta decisió, la sala militar ha de fixar ara una data per deliberar i votar sobre si accepta a tràmit la presentació del recurs de revisió.

Jordi Panyella

(Avui, 21-03-07)

En format pdf

Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS