Administrar

Delegació del Govern diu que vigila l’extremadreta arran de l’atemptat a CGT

estelnegre | 06 Març, 2007 15:02

Delegació del Govern diu que vigila l’extremadreta arran de l’atemptat a CGT

La policía vigila a la ultraderecha a raíz del atentado sufrido por el sindicato CGT

La policía científica y técnicos en desactivación de explosivos intervinieron tras el estallido

Seu de CGT al carrer Àngel Guimerà de Palma

La Policía Nacional está vigilando a los grupos de la ultraderecha que operan en la isla a raíz del atentado que sufrió el sindicato CGT la mañana del domingo, según han confirmado fuentes de Delegación de Gobierno. También el secretario de la CGT, Pep Juárez, tras entrevistarse con la brigada de información de la Policía, explicó que todo apunta a grupos de extrema derecha. En cualquier caso, aún se desconoce a los autores y nadie ha reivindicado los hechos.

Fue el domingo, a las 6,40 de la mañana, cuando estalló un artefacto ante la sede del sindicato CGT, en la calle Àngel Guimerà número 48 de Palma. El dispositivo estaba compuesto por una bengala de señalización y dos petardos, todo envuelto en papeles de periódico cuyos restos quedaron esparcidos por la calle. El artefacto estaba situado entre dos coches y fue a impactar contra uno de ellos, un Opel Corsa de una vecina del lugar que quedó muy afectado. La explosión también hizo estallar los cristales de la puerta de entrada de uno de los edificios vecinos, situado a unos seis metros del lugar donde se había colocado el artefacto. Tras la detonación, la Policía acotó la zona a la que acudieron tanto la policía científica como técnicos en desactivación de explosivos.

El secretario de la CGT destacó que ésta es la tercera vez en pocos días que la sede del sindicato sufre un atentado. Primero fueron pintadas amenazantes contra el colectivo Maulets. El sábado se encontraron con la cerradura del local sellada con silicona y el domingo estalló la bomba.

El sabotaje del sábado coincidió con la presentación del libro Euskal-Herria y el socialismo a cargo de la fundación Federico Engels. La CGT había cedido el local a este colectivo. «La Fundación nos pidió el local», explicó Juárez. «No sabemos si tiene que ver con lo que ha ocurrido, pero lo importante es que es un atentado a la convivencia democrática y a la libertad de las personas».

La CGT ha convocado una reunión para el día 8 «para consensuar una propuesta de convocatoria unitaria de un acto público para la libertad y contra el fascismo».

Partidos como ERC y el Bloc han mostrado su solidaridad con la CGT y han pedido «contundencia contra los ataques fascistas». También la sede del Consell de la Joventut (CJIB) ha sido objeto de pintadas homófobas. El JEN las ha condenado, a través de un comunicado, y las atribuye a la campaña contra el CJIB «que promueve AFA Educación y otros grupos de extrema derecha».

«El ruido daba miedo; no era normal»

Una vecina del número 48 de la calle Àngel Guimerà de Palma fue testigo de la explosión del artefacto que estalló la mañana del domingo frente a la sede del sindicato CGT. «Hubo un ruido que daba miedo; no era normal», explicó M. S. a este periódico. Esta mujer vive en la finca de al lado del sindicato que, al margen de coche siniestrado, fue la que más recibió, y que la explosión destrozó los cristales de la puerta de entrada del edificio.

M. S. y su familiar dormían cuando pasadas las seis de la mañana oyeron a explosión. «Dimos un brinco. Luego vino la Policía y acordonaro la calle», explicó. A esta mujer la llamó la atención ver la calle llena de restos de periódicos. Quienes fabricaron el artefacto explosivo envolvieron la bengala y los petardos con páginas de periódico, seguramente para que hiciera las funciones de mecha, según explicaron fuentes de la Policía Nacional. En el interior de las oficinas de la CGT prácticamente no se han producido daños, ya que el artefacto fue a explotar en los bajos del Opel Corsa, que se llevó la peor parte.

A. Bosch / X. Peris (Palma)

(Diario de Mallorca, 06-03-07)

Escriu-nos

Comunicat de CNT-Palma i de l’Ateneu Llibertari Estel Negre en suport de CGT-Balears

estelnegre | 06 Març, 2007 08:22

Comunicat de CNT-Palma i de l’Ateneu Llibertari Estel Negre en suport de CGT-Balears

Aixafem el feixisme!

A la matinada del diumenge ha esclatat un artefacte de fabricació casolana davant la seu del sindicat CGT a Ciutat. L'autoria d'aquest atemptat s'atribueix a un col·lectiu feixista que poc a poc ha anat creixent fins a assolir accions de tanta envergadura com aquesta. L'atac contra la seu de CGT ha estat fins al moment la darrera i més contundent acció que han portat a terme. No ha estat ni molt menys un fet aïllat, ja que es tracta d'un col·lectiu organitzat i amb objectius definits i una estratègia ben traçada. Segueixen els patrons clàssics més reaccionaris; anteposar la violència a la raó i la força a la intel·ligència. D'aquesta manera amb pallisses, intimidacions o petards volen acabar amb tot indici de moviment social.

Aquest darrer fet sols ha de fer recordar-nos que aquesta gent està al carrer. Que s'està organitzant cada cop més. Que hem de recordar els actes feixistes que ja s'han donat anteriorment, i preveure que n'hi haurà molts més si no fem res per impedir-ho.

L'odi feixista s'alimenta constantment de discursos reaccionaris com el del PP, dels processos migratoris que força el capitalisme salvatge, s'alimenta del fet de que hi hagi persones que pensin o siguin diferents.

Ara tenim la mostra que el feixisme no es cap fantasma, és un enemic tangible que cada vegada creix més i més, i que pot alimentar-se de la nostra por a plantar-li cara. És per això, que hem de tancar files contra l'enemic, i entre totes i tots fer-li front per acabar amb tots aquests sàdics que s'anomenen feixistes.

La CNT i l'Ateneu Llibertari Estel Negre ens solidaritzem activament amb el sindicat CGT i ens sumem a la proposta d'acció conjunta per acabar entre totes les persones amb la lacra del feixisme.

CNT Palma i Ateneu Llibertari Estel Negre

5 de març de 2007

Palma (Mallorca)

Escriu-nos

Per la llibertat, contra el feixisme (Comunicat CGT-Balears)

estelnegre | 06 Març, 2007 07:55

Per la llibertat, contra el feixisme (Comunicat CGT-Balears)

Pintada feixista a la seu de CGT (11-02-07)

Companyes i companys: 

En primer lloc agrair, en nom de tots els companys i companyes de CGT-BALEARS, els missatges de suport solidari que ha rebut i està rebent la nostra organització, per l’atemptat feixista que ahir es va produir contra la nostra seu del carrer Àngel Guimerà, de Palma. Aquests missatges d’ànim i suport són molt importants, perquè també reforcen l’espai comú i compartit per totes les persones i entitats que ens reclamem defensores de les llibertats individuals i col·lectives.

A més de les formalitzacions de les denúncies corresponents que avui hem efectuat, cal valorar la passa qualitativa, amb molt pocs precedents a Mallorca, que l’atemptat d’ahir ha suposar en les actuacions del terrorisme feixista a les nostres Illes. Aquest atac, coincidint amb les mateixes estimacions de la pròpia policia, va suposar un elevat risc per a la seguretat de les persones, que per sort només va produir danys materials. Evidentment, a tots i totes que ens reclamam defensors de les llibertats se’ns ha d’encendre la llum d’alarma, i hem de tenir ben clar que l’artefacte contra la seu de la CGT va directament contra la llibertat i els drets de totes les persones, treballadors i ciutadans, i contra la base de la convivència democràtica.

És per això que cal donar una resposta ciutadana, el més ampla i unitària possible i, en aquest sentit, CONVOCAM A TOTES LES PERSONES I ENTITATS (SINDICALS, POLÍTIQUES I CIUTADANES) PER TENIR UNA REUNIÓ EN LA MATEIXA SEU DE LA CGT DE PALMA (Carrer Àngel Guimerà, 48, baixos), EL PROPER DIJOUS, DIA 8 DE MARÇ, A LES 18.00 HORES (dues hores abans de la Manifestació del Dia de la Dona Treballadora), per consensuar una proposta de convocatòria unitària d’un ACTE PÚBLIC PER LA LLIBERTAT I CONTRA EL FEIXISME.

Pregam que difongueu aquesta convocatòria entre els vostres contactes.

Salut i llibertat !

Palma (Mallorca)

5 de març de 2007

Secretariat Permanent de CGT-BALEARS

Aquest comunicat en pdf

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS