Administrar

«El señor de la guerra», d'Andrew Niccol, tercera pel•lícula del cicle «L’absurd bèl•lic, cicle de cinema antimilitarista d'assaig»

estelnegre | 20 Febrer, 2007 18:12

«El señor de la guerra», d'Andrew Niccol, segona pel·lícula del cicle «L’absurd bèl·lic, cicle de cinema antimilitarista d'assaig»

El pròxim dia 22 de febrer continua el cicle de cinema antimilitarista que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

Aportem a continuació una petita sinopsi de la tercera pel·lícula:

El señor de la guerra

El señor de la guerra

Andrew Niccol

La pel·lícula segueix les incansables aventures del traficant d'armes Yuri Orlov, a través d'algunes de les zones de guerra més perilloses. Yuri lluita per escapar d'un implacable agent de l'Interpol, dels seus rivals en el negoci i fins i tot d'algun dels seus clients que inclouen molts dels dictadors més importants. Finalment, s'ha d'enfrontar també a la seva pròpia consciència. Dóna claus sobre el tràfic d’armes.

Esperem doncs la teva assistència i la teva ajuda a l'hora de difondre entre qui estimis oportú aquestes activitats.

T'hi esperem!

Més informació del cicle

CNT-AIT Palma

Palau Reial, 9, 2on (Ciutat)

971 726 461

Ateneu Llibertari Estel Negre

Xerrada «La problemàtica de l'habitatge» (22-02-07)

estelnegre | 20 Febrer, 2007 14:48

Xerrada «La problemàtica de l'habitatge» (22-02-07)

Xerrada «La problemàtica de l'habitatge» (22-02-07)

Xerrada «La problemàtica de l'habitatge»,

a càrrec de Sònia Vives,

llicenciada en Geografia i membre del GOB

Dijous 22 de febrer a les 12 hores

Aula 14 (1r pis) de l'edifici Ramon Llull (Universitat de les Illes Balears)

Ho organitza:

Maulets i Confederació General del Treball (CGT)

Ateneu Llibertari Estel Negre

Una prova de càrrec contra Puig Antich es va manipular

estelnegre | 20 Febrer, 2007 05:56

Una prova de càrrec contra Puig Antich es va manipular

Un estudi pericial aportat al Tribunal Suprem demostra que l'informe de l'autòpsia al policia mort va ser alterat

L'advocat de la família del jove executat demana que s'escoltin dos nous testimonis

Salvador Puig Antich

Una de les proves de càrrec que va fonamentar la condemna a mort de Salvador Puig Antich, l'informe de l'autòpsia del cadàver del policia Francisco Anguas, va ser manipulada. Un informe de la perit cal·lígraf Lisa Rañé demostra que el document es va fer amb dues màquines d'escriure i en moments diferents. Amb una es va compondre tot el text, i amb la segona es va incloure una breu però important precisió sobre el nombre d'impactes que tenia el cos del policia i la procedència de les bales.

En aquest sentit, la perit conclou que "hi ha fundades sospites que el text de l'informe de l'autòpsia aportat i que diu «Els tres trets poden correspondre al mateix tipus de projectil», hagi estat dactilografiat o mecanografiat amb una màquina d'escriure diferent de l'utilitzada en la resta del document, i en un acte diferent". L'autòpsia té una segona manipulació, més evident, quan es corregeix a mà el punt on es parla de la trajectòria de les bales dins del cos.

L'advocat de la família Puig Antich va presentar ahir el resultat d'aquesta prova pericial a la sala militar del Tribunal Suprem, que avui hauria de decidir si accepta o no a tràmit el recurs de revisió del consell de guerra contra Salvador Puig Antich. Al seu escrit, el lletrat demana que s'ajorni la deliberació fins que s'hagi pres declaració a la perit Rañé. També es demana que es prengui declaració a l'advocat Francesc de Paula Caminal i que s'examini una prova documental que també es va aportar ahir.

L'escrit presentat ahir té forma de recurs de súplica, davant el qual el Tribunal hauria d'ajornar la deliberació prevista per avui i resoldre primer les peticions de la família Puig Antich. Una altra possibilitat és que els magistrats resolguin pel tràmit d'urgència el recurs i que avui mateix deliberin sobre si accepten a tràmit o no la revisió del procés militar contra Puig Antich.

Els cinc trets d'"El Caso"

Interlineat diferent

L'informe de l'autòpsia del policia mort durant la detenció del jove llibertari consta de dos folis escrits a màquina on sempre es respecta el mateix marge, cos de lletra i un interlineat d'uns cinc mil·límetres. Quasi al final del segon foli és on s'inclou la frase sobre els "tres trets" que, tal com defineix la perit cal·lígraf, "queda asfixiada".

El treball demostra, amb diverses comparacions, que el tipus de lletra d'aquesta frase correspon al d'una màquina diferent. Pel que fa a les modificacions introduïdes a mà, la perit no es pronuncia i demana que es realitzin proves més sofisticades per identificar què s'havia escrit originàriament.

Escoltar el Salvador

L'interès a fer declarar l'advocat Caminal resideix en el fet que aquest lletrat va ser un dels que va portar la defensa de Puig Antich, amb qui va mantenir llargues converses sobre les circumstàncies dels fets que el van portar fins al garrot. Caminal sosté que el jove Salvador li va assegurar que no va voler matar el policia ni ningú. En l'escrit presentat ahir, l'advocat de la família Puig Antich proposa que es respecti el "dret a ser escoltat per a Salvador" a través del testimoni de l'advocat Caminal, de qui es recorda el seu prestigi.

Jordi Panyella

(Avui, 20-02-07)

Aquest article en pdf

***

Més dubtes sobre l'autòpsia del 'cas Puig Antich'

Noves proves en el procés de revisió de la condemna de l'anarquista

Una perit desvela que l'informe forense va ser corregit i s'hi van afegir frases

Solidaritat francesa amb Puig Antich

Un dictamen pericial cal·ligràfic presentat pels advocats de la família de Salvador Puig Antich ahir davant la Sala Militar del Tribunal Suprem, que tramita l'autorització per iniciar la via del recurs de revisió de la condemna de l'anarquista executat el 1974, obre més dubtes sobre el cas. La prova destaca que l'informe oficial de l'autòpsia feta al cadàver del subinspector de policia Francisco Anguas té correccions a mà i una frase afegida amb una màquina d'escriure diferent, circumstància que aixeca la sospita que podria haver estat manipulat.

El dictamen pericial practicat per Lisa Rañé assenyala que en l'informe de l'autòpsia del policia va ser corregida a mà la trajectòria de les bales al cos, sense que consti en el document la validació de l'esmena. En l'autòpsia, segons la perit, es va afegir també amb una màquina d'escriure diferent de la usada en la resta del text i en un moment diferent del primer redactat una frase que va ser crucial per a l'enjudiciament de Puig Antich que diu que "els tres trets poden correspondre al mateix tipus de projectil".

Els doctors Ramon Barjau i Joaquín Latorre, que el 25 de setembre de 1973 estaven de guàrdia a l'Hospital Clínic quan van rebre el cadàver del subinspector i Puig Antich, que estava ferit, han declarat davant el Suprem que el cos sense vida del policia presentava almenys cinc impactes de bala i no tres, com indicava l'autòpsia realitzada en una comissaria i no a l'Institut Anatòmic Forense, com era habitual. Alguns articles periodístics del 1973 ja indicaven l'existència de cinc trets.

Petició dels advocats

Sebastián Martínez Ramos i Olga de la Cruz, els advocats de la família de Puig Antich, van sol·licitar ahir a la Sala Militar del Suprem que davant aquesta nova prova i la petició d'altres testificals procedeixi a suspendre la deliberació que sobre el procés de revisió estava prevista que portessin a terme avui els magistrats. Els lletrats volen que el tribunal autoritzi la perit a examinar el document original de l'informe de l'autòpsia del subinspector perquè pugui acabar la seva anàlisi i que se la citi a declarar.

Els advocats, així mateix, reclamen al Suprem que admetin la compareixença del lletrat Francesc de Paula Caminal, que va actuar, juntament amb el seu company Oriol Arau, com a codefensor de Puig Antich en el procés militar que va finalitzar amb la condemna a mort de l'anarquista per la mort del subinspector.

J. G. Albatat (Barcelona)

(El Periódico de Catalunya, 20-02-07)

Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS