Administrar

Concentració a Palma en solidaritat amb Núria Pòrtulas

estelnegre | 17 Febrer, 2007 07:41

Concentració a Palma en solidaritat amb Núria Pòrtulas

Concentració a Palma en solidaritat a Núria Pòrtulas (16-02-07)

Ahir divendres 16 de febrer una quarantena de persones es van concentrar a les 19.30 a la plaça d’Espanya, convocats per la CNT de Palma, en solidaritat amb l’anarquista empresonada Núria Pòrtulas. Es varen desplegar dues pancartes, es varen repartir pamflets denunciant el fet a la gent que passava, tot vigilats per una nombrosa presència policíaca i es varen cridar consignes per l’alliberament de la companya. La concentració es va dissoldre a les 20.30 hores sense cap mena d’incident.

Concentració a Palma en solidaritat a Núria Pòrtulas (16-02-07)

El que segueix és el manifest de la campanya general de suport a la companya i que pots signar en la pàgina web que centralitza la informació sobre aquest afer: Núria lliure. Lliures tots i totes.

Núria llibertat

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Àrea Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra dependents d’Iniciativa-Els Verds- Esquerra Unida i Alternativa.

Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent

ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgons dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il·legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments més combatius de les nostres comarques.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsedats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra, i demostrant tota la nostra solidaritat i suport a la nostra companya.

Cartell campanya general

Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS