Administrar

Més notícies sobre Núria Pòrtulas

estelnegre | 12 Febrer, 2007 10:38

Més notícies sobre Núria Pòrtulas

Concentració de suport a Núria Pòrtulas a Palma

Llibertat Núria!

En un ambient pacífic es dugué a terme ahir a les 7 de la tarda davant de la sotsdelagació del govern de Ciutat de Mallorca, una concentració en suport a Núria Pòrtulas, detinguda sota la llei antiterrorista a Sarrià de Ter el passat dimecres 7 de febrer. Núria Pòrtulas resta detinguda i acusada de pertinença a banda armada i està actualment en presó preventiva a Ciudad Real després de declarar el passat divendres davant el jutge de l'audència Nacional a Madrid.

A l'acte assistiren vuit persones amb una pancarta on es podia llegir el lema “Prou agressions, llibertat Nuri”. Es llegí un manifest on es demanà la llibertat de la Núria, l'abolició de la llei antiterrorista i es denuncià la fragilitat i vulnerabilitat dels drets elementals per a tota la ciutadania als quals aboca la pròpia llei i la manera indiscriminada de com s'aplica. També es llegí el manifest de la família, de la qual es rebé suport explícit en forma d'una trucada telefònica en mig de l'acte. La concentració es finalitzà amb la cantada de la cançó “No és això, companys no és això” d'en Lluís Llach.

Núria Pòrtulas, és educadora social i viu en la casa ocupada 'El Rusc' de Sarrià de Ter. Fou membre del grup escolta Pare Claret de Girona durant més de deu anys i membre activa i compromesa dins del teixit social i associatiu de Sarrià i les comarques Gironines. La vinculació i posterior campanya de recolzament a un company Sarrianenc reclamat per la justícia italiana acusat d'una actuació anarquista en aquell país, ha estat motiu suficient per practicar-li la detenció. Donat el caràcter d'aïllament que suposa l'aplicació de la llei antiterrorista, la Núria només va poder ser visitada el passat divendres durant mitja hora pel seu advocat. La privació absoluta de drets de la Núria ha provocat un gran trasbals a la família, amics i entorn associatiu gironí, per la seva incomprensió i manifesta mala fe. Actualment, la detenció està allargada fins al proper dilluns dia 12 de febrer per a permetre als Mossos d'Esquadra allargar les diligències i la investigació. Aquest diumenge familiars s'han desplaçat fins a Ciudad Real, a l'espera que finalment els deixin veure la Núria i li puguin dur roba neta i estris personals.

Lluís Fita

***

No demanem permís per ser lliures, ni demanarem perdó per ser-ho

Solidaritat amb Núria Pòrtolas

El dia 7 de Febrer set furgones dels gossos d’esquadra amb 50 policies amb la cara tapada, han assaltat Kan Rusc (espai alliberat des de feia mesos al Pont Major de Girona) de forma desproporcionada, i detenen a la Núria.

Els suposats motius del perquè la policia fa aquest escorcoll són el de pertinença a banda armada i possessió d’explosius. El detonant d’aquesta operació és l’existència d’una llibreta i divers material de difusió anarquista, que se li va confiscar dues setmanes abans en un control al tornar d’una manifestació contra els abusos de poder a Olot.

Un cop segrestada se li aplica la llei antiterrorista i se l’enduen a la comissaria del gossos de la Zona Franca a Barcelona, on es passa dos dies detinguda.

El divendres 9 és portada a Madrid on a les 11h del matí declara a l’Audiència Nacional, davant del jutge Santiago Pedraza. Durant la declaració li fan preguntes sobre el contingut sobre la llibreta però sobretot sobre la relació política que pugui tenir amb Juan, detingut el 21 de desembre i posteriorment empresonat a Soto del Real, pendent d’extradició a Itàlia.

El jutge Santiago Pedraza decreta presó preventiva per la Núria i ordena l’ingrés a Soto del Real, sota l’acusació de col·laboració amb banda armada.

L’investigació segueix oberta sota secret de sumari i fins que el jutge no faci la revisió del cas en unes setmanes, la Núria haurà de romandre a presó.

Un cop més els cossos repressius de l’Estat amb la complicitat dels mitjans de comunicació opten per reprimir i empresonar les persones que es solidaritzen en contra la repressió estatal.

Per escriure la Núria: (hi haurà canvi de mòdul, ja s’informarà)

Núria Pòrtulas Oliveras

AP: 200 - Colmenar Viejo (28770 MADRID)

Per seguir el procés: www.elsud.org

LLIBERTAT PER NÚRIA,

LLIBERTAT PER JUAN,

LLIBERTAT PER TOTS I TOTES

***

La Núria Pòrtulas som totes i tots

Solidaritat amb Núria Pòrtulas

Sóc d’idelologia anarquista, tal com la Núria Pòrtulas de Sarrià de Ter, a qui l’Audiencia Nacional ha aplicat la Llei antiterrorista i els mitjans han acusat de ser membre de grups “anarquistes”; porto a sobre una agenda on hi surten adreces d’institucions catalanes i de mitjans de comunicació, pel que em podrien acusar de voler-hi atemptar i reivindicar les bombes després, tal com a ella; tinc a casa llibres sobre moviments socials, d’història, revistes de contrainformació i de teoria política dissident que podrien posar com a botí de guerra en un d’aquest bufets lliures que els Mossos o qualsevol altra policia paren per convèncer l’opinió pública que sóc “culpable”; rento la roba amb detergent —i suavitzant— i per això em podrien acusar de voler fabricar bombes encara que després m’absolguessin de l’acusació, com als companys de l’Escamot Dixan Girona. Amb només aquests elements jo ja podria ser declarat culpable.

La ideologia de la sospita i del totes i tots som culpables fins que no demostrem el contrari plana sobre els moviments socials transformadors i sobre qualsevol persona que no compleixi els manaments del bon ciutadà cívic i part del ramat: hipoteca, vot cada quatre anys, no qüestionador de res, submís...

És la mateixa pastanaga de sempre repintada de colors lluents perquè continuï atraient la majoria social —tot i que cada cop menys— i dotar alhora aquesta majoria d’un discurs que, malgrat suposi llençar pedres a la pròpia teulada, resulti fàcil de recordar i de repetir, un discurs que creï frases del tipus “els immigrants ens prenen la feina”, “totes les ajudes socials i els pisos són per a ells”, “els okupes són tots fills de papà”, “el millor és que a la feina no es fixin mai en tu”, “de pobres sempre n’hi haurà”, “no et queixis que serà pitjor”, “els okupes són una màfia, com els immigrants”, “mà dura”... que deixen sempre de banda els interrogants sobre la societat de classes que crea cada una de les injustícies que ens ofeguen com si fossin forques, forques que són paraules, paraules que també poden esdevenir punys.

Sóc anarquista, català, internacionalista, ateu, sindicalista, periodista, docent, immigrat —del Priorat a Tarragona—, pacifista, etc. i molt, molt desobedient. Com la Núria i com tu i com tu i com tu...

Jordi Martí Font,

coordinador de la revista Catalunya de la CGT de Catalunya

Ateneu Llibertari Estel Negre 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS